Hoinărind prin țară cu Alpin Club Carpatic

Atunci când ești cățărător vacanțele tale nu pot fi decât extraordinare. Vacanța copiilor din echipa de escaladă Carpatic nu a făcut excepție și s-a transformat într-un veritabil maraton. Timp de 10 zile cei mici au parcurs împreună cu antrenorii lor peste 1.600 km, prilej cu care au descoperit 3 zone noi de escaladă din munții Apuseni și Retezat, cățărând zeci de trasee.

Aventura a început sâmbătă cu o mare bălăceală în lacul Beliș din localitatea cu același nume, situată în ținutul moților, la altitudinea de 1.050 de metri, în Județul Cluj.

Duminică micii cățărători au ajuns în localitatea Lazuri din Munții Pădurea Craiului, județul Bihor. Aici, timp de 4 zile, copiii au încercat sa urce cât mai multe din cele 48 de trasee proaspăt deschise de cățărătorii din Oradea. În zilele de pauza au făcut drumeții în Apuseni, la Cetățile Ponorului sau au vizitat peșteri precum cea de la Meziad.

Aventura nu s-a oprit aici. Copii au plecat să descopere noua zonă de escaladă deschisă la Câmpușel, în Județul Hunedoara unde de altfel a avut loc și o reuniune a cățărătorilor din România.

 

A fost o vacanță activă în care micii sportivi au exersat bucuria escaladei la stâncă. Au fost zile lipsite de presiune, în care încrâncenarea de a reuși a fost înlocuită cu bucuria descoperirii, iar obsesia gradului maxim cu explorarea unor trasee cu linii și stiluri variate.

Cei care au făcută posibilă această experiență memorabilă pentru copii au fost antrenorii Marian Bucneru și Bogdan Dudău.

Beneficiarii acestei experiențe au fost Darius Râpă (12 ani) și Cristian Râpă (15 ani), Rareș Popescu (16 ani), Alex Zaharia (11 ani), Robert Popescu (11 ani).

PS: În această săptămână puteți întâlni echipa de copii Carpatic în Cheile Sohodolului unde copiii și-au propus să-și folosească experiența acumulată în Apuseni pentru a urca cele mai dificile trasee din viața / cariera lor. Aventura continuă!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.