Din nou pe podium. Vertical Step Maraton 2018

Deși nu li s-a „uscat cerneala” pe buletin, ai noștri juniori au început să fie nelipsiți de pe podiumul concursurilor naționale de seniori.

A fost și cazul ultimului mare concurs al anului 2018, respectiv Vertical Step Maraton, un concurs de tradiție, aflat la a 10-a ediție, și care a reunit la start circa 150 de cățărători din România, dar și din Bulgaria.

Au fost două zile de concurs pline, cu multe ore de cățărat, cu peste 30 de trasee, deopotrivă de escaladă, dar și de bouldering (deh, doar de asta-i zice Maraton!)

Învingător absolut în întrecerea seniorilor a fost Cristian Râpă (15 ani), câștigător al ambelor probe, atât de bouldering, cât și de escaladă.

Locul doi în întrecerea de bouldering a fost ocupat tot de un „carpatin”, Călin Enache (16 ani).

La fete, Ariana Dudău (14 ani) a terminat pe locul doi în proba de escaladă.

Anul acesta, în premieră, organizatorii au organizat întreceri și pentru categoria juniori. La fete a câștigat sportiva noastră, Marta Radian (12 ani).

Sătui de medaliile strânse de-a lungul acestui an, cei mai mici dintre noi, Darius Râpă și Alex Zaharia, au vrut să-și încerce forțele în întrecerea seniorilor. Grea încercare; grele trasee, dar mai cu seamă lungi. Cea mai bună performanță a obținut-o Darius, în întrecerea de dificultate (locul 8), foarte aproape de intrarea în finală!

Felicitări amândoura pentru atitudine, curaj și dăruire, dar și pentru clasarea lor în prima treime a clasamentului general al concursului. HAI CARPATIC !

PS: Profităm de ocazie pentru a-i mulțumi lui Cristian Torică pentru pozele folosite la ilustrarea acestui material!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.