ARCO Rock Junior 2016

Ediția din acest an a concursului de escaladă pentru copii Arco Rock Junior, Italia, desfășurat între 2 și 4 septembrie, a aliniat la start circa 200 de sportivi din 21 de țări. România a fost reprezentată de către echipa Alpin Club Carpatic, alcătuită din frații Darius și Cristian Râpă, Tiberiu Țintea și Ariana Dudău.

Participarea la acest eveniment major a stat foarte mult timp sub semnul întrebării. Confirmarea a venit pe ultima “sută de metri” și a provocat o mare bucurie în rândul copiilor. A băieților mai cu seamă, căci veneau după un șir de rezultate bune și foarte bune, ce le dădeau dreptul să spere la o consolidare a palmaresului lor sportiv.

După 3 zile de concurs și tot atâtea probe, Darius și Cristi au reușit să obțină încă o medalie – Darius una de bronz, iar Cristi una de argint. După o primă zi de concurs în care s-a aflat foarte aproape de podium, Tibi a avut o inexplicabilă scădere de formă și a ocupat în final locul 12. O Îmbolnavire severă suferită cu doar cateva zile înainte de competiție a făcut ca Ariana să poată participa doar la două din cele trei probe de concurs. Dacă nu ar fi fost biletele de avion cumpărate cu mult înainte, precum și dorința ei de a fi alături de colegii de echipă, Ariana nu s-ar fi aliniat la start.

Rezultatele obținute de către frații Râpă le apreciem ca fiind foarte bune, ele menținând țara noastră în rândul națiunilor care obțin constant medalii în cadrul întrecererilor de escaladă de copii și tineret.

O prezentare mai detaliată a evoluției în concurs a sportivilor români la Arco Rock Junior de anul acesta va urma.

Notă importantă: mulțumim sponsorului The North Face România, pentru susținere.

Mai multe detalii și fotografii, pe site-ul oficial al competiției.

Cu bine,

Bogdan Dudău

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.